Vanerikorujen hoito ja säilytys

Vanerikorujen hoito ja säilytys

Utuliinin valikoimassa on laaja kattaus luonnosta inspiraationsa saaneita korvakoruja – toiset ovat abstraktimpia, toiset taas selvästi tunnistettavia eläin- tai kukkakoruja. Myös hiusklipsit ja pian myös kaulakorut kuuluvat Utuliinin valikoimaan.

Kaikkia Utuliinin koruja yhdistää niiden valmistusmateriaalit: suomalainen koivuvaneri ja ruostumaton kirurginteräs. Korujen ja hiusklipsien näkyvin elementti on koivuvaneri, joka on paitsi kaunis, myös käytännöllinen ja vastuullinen valinta korujen materiaaliksi. Puiset korut ovat ihanan kevyitä päällä!

Kirurginterästä käytetään ketjuissa, klipsuissa, koukuissa, renkaissa, tapeissa ja esimerkiksi pinneissä. Kirurginteräs on turvallinen materiaali, joka sopii myös herkkäihoisille ja useimmille allergikoille. Se myös kestää kosteutta eikä sen väri tummu tai muutu käytössä.

Laadukkaista materiaaleista huolimatta on tärkeää, että koruja säilytetään ja hoidetaan oikein. Näin ne säilyvät upeina mahdollisimman pitkään.

Korujen säilytys

Kun korvakorut, hiusklipsit tai kaulakorut eivät ole käytössä, ne kannattaa säilyttää suojassa kosteudelta ja suoralta auringonvalolta esimerkiksi korurasiassa. Huomioi säilytyksessä, että korut tai varsinkaan niiden metalliosat eivät hankaa toisiin koruihin. Laita korut ja hiusklipsit päällesi aina asun viimeisenä silauksena, niin ne välttyvät hajuvedeltä, hiustuotteilta ja muulta kosmetiikalta.

Käsittele koruja hellävaraisesti äläkä kastele niitä vedellä tai kemikaaleilla. Vältä siis esimerkiksi suihkussa käyntiä, saunomista, uimista sekä hiki-treenejä Utuliinin korut päälläsi ja varo säilyttämästä vanerikoruja kosteissa tiloissa, kuten kylpyhuoneessa. Puu imee kosteutta itseensä, jonka vuoksi kastuessaan tai altistuessaan kemikaaleille se saattaa turvota tai muuttaa väriään.

Huomioi myös, että korujen vaneri on ohutta, eikä kestä taivuttamista.

korvakorujen hoito

Korujen hoito

Jos haluat puhdistaa vanerikoruja, voit napata mikrokuituliinan tai hyvin kevyesti kostutetun puuvillaliinan ja pyyhkiä sillä korun pintaa. Kokeile aina kuivaa mikrokuituliinaa ensin, ja vältä kostutetulla liinalla puhdistamista, jos se ei ole välttämätöntä.

Korun metalliosien puhdistamiseen voit myös käyttää kuivaa mikrokuituliinaa. Myös pumpulipuikot tai vanulaput toimivat, varsinkin jos on tarve kostuttaa puhdistusväline. Pumpulipuikolla voit puhdistaa metalliosan huolellisesti kastelematta korun puisia osia.

Erityisesti korvakorujen metalliosien puhtaudesta kannattaa pitää hyvää huolta lävistysten hyvinvoinninkin kannalta. Korvikset kannattaa puhdistaa ennen niiden laittamista korurasiaan, jotta mahdolliset epäpuhtaudet eivät kulje korun mukana säilytyspaikkaan.

Ihania stailaushetkiä korujen ja hiusklipsien parissa — ja jos sulta vielä puuttuu omat vanerikorut, tutustu Utuliinin valikoimaan täällä! 💖