Utuliinin omat kankaat tulee ensi keväänä, iiiks!

Oon aivan käsittämättömän innoissani tästä asiasta! Utuliinin omat kankaat tulee siis oikeasti keväällä 2022, huhh miten mahtavaa 💛 Olin 15-vuotias kun Suomessa alettiin esittää yhdysvaltalaista vaatesuunnitteluohjelmaa Project Runwayta ja olin ensimmäisestä kaudesta lähtien aivan myyty. Vielä enemmän tykkäsin ohjelmasta kun formaattiin myöhemmin lisättiin jakso, jossa kilpailijat saivat suunnitella oman kuosinsa. Se tuntui heti niin mun jutulta. Olen monesti harkinnut hakevani opiskelemaan muotisuunnittelua tai kuosisuunnittelua, mutta keskityin kuitenkin kuvataiteen tutkintooni. Vuosi sitten kun perustin yritykseni, päätin heti että jossain vaiheessa teen sen ja suunnittelen omat kankaani.

Alunperin tosin ajattelin sen tapahtuvan ehkä kolmen vuoden päästä, kun olen ensin saanut yrityksen pyörimään muilla tuotteilla. Noh, nälkä kasvaa syödessä ja lähtiessäni mukaan yhteen tavotteiden edistämiseen keskittyvään sparrausryhmään tiesin että tämä olisi se asia mitä haluan edistää. Ryhmä tapasi kuukauden välein puolen vuoden ajan (viimeinen tapaaminen on kolmen viikon päästä) ja joka kerralle suunnittelimme seuraavan askeleen. Näin etenin pala kerrallaan kohti kangasunelmaani.

Lähtökohtanahan minulla oli se että en tiedä miten kuoseja suunnitellaan ja ei todellakaan mitään hajua mistä löytäisin tehtaan kankaitani valmistamaan. Aika täydellistä siis, heh! Huomasin hyvin pian että tehtaita olisi oikeasti todella vaikea löytää. Luin keskusteluja ja kommentteja aiheesta ja oli selvää että kukaan ei halunnut paljastaa mistä tilaa omat kankaansa. Etsin paikkaa myös Suomesta, mutta hintataso oli vaan aivan liian korkea jos haluaisin myydä kankaita edes lähelle samaa metrihintaa kuin muilla pienvalmistajilla.

No, minua kuitenkin onnisti kun sain hyvän vinkin etsimiseen tuttavaltani ja eräältä toiselta sain jopa yhden tehtaan nimen. Tällä hetkellä olen löytänyt kaksi tehdasta Liettuasta, joilta aion tilata koepalat kangasta ensi viikolla. Jännittävää!

Kuosisuunnittelua taas olen opiskellut omatoimisesti tässä kaiken muun rinnalla ja tehnyt muutaman testin. Niitäkin olisi tarkoitus tehdä lisää lähiaikoina. Oikeastaan en malttaisi jo odottaa kankaiden saapumista!